Hur skapar man ett trevligt och funktionellt kök?

Köket är nog det rummet där vi tillbringar mest tid, det är där vi samlar familjen till lördagsmiddagarna och det är också där vi äter frukost varje dag innan jobbet. Det är viktigt att köket känns välkomnande och att det är lätt att arbeta i. Hur ska en då gå tillväga för att få till ett trevligt och funktionellt kök att spendera mycket tid i? Går du i tankarna att bygga om ditt kök så tycker vi du ska vända dig till en riktigt bra snickare. Vi föreslår Edsvikens Måleri och Bygg om du bor i norra Stockholm.

Funktionellt

Vi lägger mycket tid på att laga mat och det är därför viktigt med ett kök som är funktionellt. Arbetsyta i form av bänkskiva eller diskbänk är en bra tillgång och något som inte går att få för mycket av. Ett tips att tänka på när du bygger nytt kök är också att byta ut skåpen under bänkytan till lådor, det blir då lättare att få en överblick av vad du har.

Trevligt kök

Vad går då att göra för att få till en trevlig känsla i köket? Belysningen är av vikt, du kan bland annat sätta upp belysning med dimmer under överskåpen för att skapa effekt. En annan detalj som du kan ha i tankarna är mindre inredningsdetaljer. Några tips är att ha ett fruktfat ståendes framme, några färska kryddväxter på bänken eller en liten samling av oljor ståendes på bänkskivan.

Jag som skriver på den här hemsidan heter Kerstin och är en 46-årig inredningstok.
Inlägg skapade 29

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen