Inreda sovrum

Att inreda ett sovrum må låta enkelt, men vill du skapa en harmoni i rummet kan uppgiften snabbt bli svår. Balansen mellan för mycket och för lite möbler är hårfin och ibland kan du behöva lite tips längs vägen för att skapa ett sovrum som du faktiskt trivs i. Sovrummet är trots allt ett av husets viktigaste rum, eftersom det är här du ska vila upp dig. Därför är det viktigt att du känner dig avslappnad och trygg i ditt sovrum. Inredning är viktigare än vad du kan tro och att inreda rätt kan ha stor påverkan på ditt vardagliga liv.

Ljus och mörker

Först och främst är det viktigt att tänka på ljuset i ett sovrum. Det bästa är om rummet fylls av naturligt ljus under dagen, men att det kan bli mörkt när det är dags att sova. Därför är ljusa gardiner att föredra, men de kan gärna ha en mörkläggningseffekt. Även rullgardiner kan vara ett alternativ. I övrigt kan lampor med dimmer vara något att satsa på. På så sätt kan du själv bestämma hur starkt ljus du vill ha. Mindre bords- eller fönsterlampor kan skapa en mysig och avkopplande känsla när du bara vill koppla av med en film eller en bok.

Möbler och textilier

När det kommer till möbler är sängen såklart sovrummets viktigaste möbel. Just nu är det trendigt med höga, lyxiga kontinentalsängar, vilket verkligen är något att investera i. En ordentlig säng håller länge och kommer att påverka din sömn avsevärt. Även lakan och andra textilier kan ha stor inverkan på sömnkvaliteten. Välj gärna mjuka lakan i till exempel linne eller bomull och matcha dessa med övriga textilier i sovrummet för att skapa en harmoni. En fåtölj med ett tillhörande sidobord kan vara ett utmärkt komplement till sängen och garderoben om du har plats, och fluffiga mattor skapar en mjuk och avkopplande atmosfär.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen