Inreda kök

De senaste årtiondena har den öppna planlösningen dominerat kökens utformning. Trots detta är vi många som av olika anledningar inte har haft möjlighet att bygga samman kök och vardagsrum. Det är såklart inget måste med öppen planlösning och tycke och smak gör att man föredrar antingen det ena eller det andra. En köksö är en inredningsdetalj som blivit mycket populär. Den är dessutom praktisk eftersom man får såväl stora arbetsytor som utrymme att röra sig i köksdelen. För dig som har ett klassiskt kök med alla bänkar utmed rummets väggar kan ett kombinerat upphöjt matbord och förvaringshylla för grytor, kastruller och pannor vara ett praktiskt alternativ. Där har man smidig förvaring som även gör att du har snabb tillgång till dina köksredskap. Dessa köksmöbler är också lite mindre rektangulära pjäser som gör att du frigör golvyta.

Köksredskap och bestick

Det blir inger praktiskt kök utan köksredskap och köksmaskiner. Dessa underlättar både matlagningen samtidigt som de kan utgöra snygga inredningsdetaljer. Testa att hänga fram slevar och vispar av rostfritt stål synligt istället för att gömma dem i dina kökslådor. Kökslådorna kan istället användas för att förvara de mindre estetiskt tilltalande redskapen. Tänk ekologiskt när du väljer tallrikar och bestick. Hos butiker som Ekoboom kan du köpa muggar, bestick och tallrikar som är gjorda av bambu. Snygga, lätta och lite annorlunda jämfört med vanliga glas och tallrikar.

Kala golv eller mattor

Det är ofta en smaksak vad man föredrar. Däremot kan det vara praktiskt att undvika mattor i köket. Delvis eftersom de lätt blir smutsiga vid matlagning. Funderar du på att byta golv är klinkers ett bra golvmaterial framför trägolv. Då tänker vi framförallt på att golvet kan komma att utsättas för väta, vilket ett trägolv inte gillar. Nackdelen med klinkers är att glas och porslin väldigt lätt går sönder om du tappar dem på stengolv. Den risken är mindre om du har trägolv.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen