Inreda uterum

Behöver du tips för att inreda ditt uterum? Många drömmer om ett härligt uterum som kan förlänga sommarens ljusa årstid. Installerar du dessutom infravärme och placerar några fina filtar i stolarna kan du njuta av ditt extrarum även under årets kallare tid. Det första som du bör tänka på vid inredning är vilken typ av uterum som du har. Definitionen är ett extrarum som har minst en inglasad vägg. Rummet kan vara fristående eller som en utbyggnad på huset. Oavsett vilken typ av rum som du har är det fint med växter som både kan skapa väggar och bidra med skönhet.

Inred med växter

Har du ett fristående uterum eller ett rum där du önskar mindre insyn är klängväxter ett bra alternativ. Ett oväntat men roligt tips är kiwiplantor. De slingrar sig och kan bli riktigt maffiga. Har du flera väggar kan du tänka på att inreda även på höjden. Sätt upp amplar och krukor på väggarna för att inte begränsa dig till golv eller fönster. Rummet får då ett helt annat djup. Gör också en installation av växter, någon fin porslinsfigur, kanske en lykta eller ett fågelbad och placera i ett hörn. Även här bör det finnas en viss höjdskillnad för att ögat ska uppleva det som vackert.

Textilier

Har du ett inbyggt rum kan du gå loss med textilier. Tänk att uterummet är en förlängning av huset. Ha samma stil som inne i själva huset eller våga byta helt. Lägg en matta på golvet för att minska kalluften som kan dra upp mellan golvspringorna, stapla fina kuddar i olika mönster och strukturer på en bänk och förse fåtöljerna med plädar att svepa om dig och dina gäster en kylig kväll. Tänk ut ett tema som hav, sommar eller färgglatt och följ det. Har du en idé är det enklare att följa en röd tråd och skapa en helhet.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen