Inreda vardagsrum

Ditt vardagsrum är en stor del av ditt boende att inreda, det är där du oftast sitter när du har vänner över, där du sitter och tittar på TV, där du kan mysa och där du helt enkelt oftast är. Eftersom du är så ofta i ditt vardagsrum så ska det kännas som ett bra rum, ett rum du är nöjd över och som du är glad att sitta i. I den här artikeln ska vi gå över ett par saker som du kan tänka på när du ger sig ut i äventyret att inreda ditt vardagsrum på bästa sätt.

Färger

Vill du ha ett rum som är enhetligt så är det bra att välja ett färgtema att hålla sig till. En bra vägledning är att hålla sig till max tre färger i rummet. Vilka färger passar bäst då? Det finns vissa färger som fungerar bäst med vissa speciella färger. Ett smidigt sätt att välja färger är att titta på komplementfärger. Dessa färger kompletterar varandra och ser bra ut för ögat när de paras ihop. Exempel är blått som kompletteras av orange, grön som kompletteras av röd, gul med lila och så vidare. Om du hittar en bild på färghjulet så är det motsatserna som kompletterar varandra.

Stil

När du ska inreda så måste du hitta en egen stil som du är bekväm med. Några gillar vintage, andra gillar modernt eller minimalistiskt. Vintage är att inreda med använda grejer, second-hand, mycket mönster på möblerna och brun färg på väggarna, gärna mönstrade tapeter också. Modernt varierar beroende på vad samhället anser är modernt just nu, och just nu är det mycket vitt, rent och fräscht. Här ingår även minimalistiska moment som färger. Tapeter är enfärgade och väggar är målade i en enda färg, möbler är ofta i mörka färger med också bara en färg. Mindre mattor som är fluffiga är också bra i detta sammanhang.

Köpa möbler på nätet

Nu för tiden är det enkelt, men framförallt billigt att köpa sina möbler på nätet. Leveranserna är ofta bra och smidiga och du får ofta dina möbler hemkörda till dörren.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen