Spabad

Är du sugen på att köpa spabad? Då är du inte ensam. Spabad är extra populära i Sverige, då det går att bada i dem året runt. I vissa fall kan det till och med vara trevligare att bada när graderna faller, då det varma vattnet skapar en avkopplande känsla i kombination med den kalla luften. Ett spabad är ett badkar gjort av exempelvis glasfiber och akryl som är utrustat med sköna säten, massagemunstycken och ibland även högtalare. De har även ett lock som håller vattnet varmt när karet inte används. Innan du köper ett spabad finns det en del saker som kan vara bra att tänka på.

Utforska olika varianter

Det finns många olika typer av spabad att välja mellan idag, vilket kan göra det svårt att välja. Ett första steg kan vara att kolla in Perssons Rör som hjälper dig hitta rätt spabad.Det finns både billigare och dyrare varianter, så det första du bör göra är att se över vilket typ av badkar du faktiskt har råd med. Fundera även över vilka funktioner du vill att karet ska ha, till exempel massage, musik och så vidare. När du har satt upp en budget bör du besöka olika butiker som säljer spabad i din prisklass för att klämma och känna på dem. Ett spabad är ett stort inköp, så lägg lite tid och energi på att hitta det bästa alternativet för ditt hem.

Placering av karet

Spabad placeras ofta på terrasser och altaner utomhus, gärna i nära anslutning till en dörr så att det är enkelt att ta sig i och ur badet. Det kan även vara bra att placera badet på en plats som är skyddad mot både insyn och vind, då detta ökar användandet. Självklart behöver spabadet inte placeras på en altan, det viktigaste är att det står på en stabil och plan grund, exempelvis en gjuten platta. Tänk på att impregnera locket på karet minst två gånger per år för att hålla det i ett gott skick. Du måste även alltid hålla ett öga på vattenvärdena för att behålla ett fräscht badvatten.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen