Anlita städhjälp

Har du mycket att göra och inte tiden räcker till kan en lösning vara att anlita en städhjälp. Det innebär att det frigörs tid som kan ägnas åt något annat. Oavsett om du ska anlita städhjälp någon enstaka gång eller regelbundet gäller det att hitta en städhjälp som du är nöjd med och känner förtroende för. För städfirman/personen ifråga ska ju ändå komma hem till bostaden för att städa och därför bör du kunna lita på dem. Inför valet kan det vara bra att ta del av några goda råd och tips innan det är dags att anlita en städhjälp eller städfirma.

Viktiga frågor

Det finns några viktiga frågor som kräver svar innan du bestämmer dig för vem du ska anlita. Hur ofta ska städningen ske? För städfirmor erbjuder hemstädning på abonnemang, men också för enstaka tillfällen. Utgå från vilket behov som det finns i hushållet. Ska städningen enbart gälla dammsugning, torka damm och torka golvet eller vill du ha fönsterputsning med? Vissa städfirmor har redan specificerat vad som gäller i deras priser. Annars får du beskriva vad du är ute efter. Det är alltid bra att ha en specificering på vad som gäller för att undvika missförstånd och frustration. Kolla även om företaget har F-skattsedel och om du kan utnyttja RUT-avdrag.

Inför offertförfrågan

Det finns ytterligare information som är bra att med i den tilltänkta offerten för att priset ska bli så noggrant som möjligt. Saker att tänka på är bland annat bostadsort, start- och sluttid, hur många rum och antalet kvadratmeter. Annan information som också har betydelse är om städmaterial ska ingå, om det finns husdjur och om priset ska vara timpris eller ett fast pris. Det är alltid bra att ta upp andra önskemål, så som ett sekretessavtal eller om det är samma städhjälp kommer varje gång. En sak som också kan vara bra att kontrollera är om du behöver vara hemma när städhjälpen kommer eller inte.

Jag som skriver på den här hemsidan heter Kerstin och är en 46-årig inredningstok.
Inlägg skapade 29

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen