Billiga och miljövänliga städtips

Ett nystädat hem är ett ljuvligt hem – känslan när golven blivit skurade och dörrarna stått på glänt. När det doftar gott och känns rent, då kan man sätta sig ner och njuta! Tyvärr är många städ-, och rengöringsmedel fyllda med gifter och kemikalier, vilket förstör den där härliga känslan något. Som tur är det enkelt att byta ut dessa – mot saker man dessutom ofta har hemma.

Städmedel från skafferiet

Saker och ting förändras och så även när det gäller städning. Nyheter inom städbranschen, precis som inom många andra branscher, är bland annat att hitta mer miljövänliga lösningar. Ett tips som trendar på internet just nu är att städa med sådant som dom flesta redan har hemma, till exempel ättika och bikarbonat, istället för gifta rengöringsmedel.

Genom att blanda ättika, vatten och några droppar diskmedel i en sprayflaska får man ett rengöringsmedel som passar lika bra som fönsterputs som till kakelrengöring. För mattor, soffor och andra textilier som fått fläckar kan sprayen användas tillsammans med vanligt torrt bikarbonat som strös över fläckarna.

Blandar man istället bikarbonat med lite vatten till en pastaliknande konsistens har man ett utmärkt rengöringsmedel som tar bort kalk, till exempel i kakelfogar eller runt blandare i både kök och badrum.

Jag som skriver på den här hemsidan heter Kerstin och är en 46-årig inredningstok.
Inlägg skapade 29

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen