Inred för hunden

Att inreda för hunden på ett sätt som både du och din hund gillar är lite av en konst. Matplats, sovplats och leksaker ska få en naturlig plats som passar både ditt hem och din hund.

Det är en glädjens tid att få hem en ny familjemedlem i form av en hund. Det är också mycket som förändras, både i ditt hem och i dina rutiner. Hunden ska ha någonstans att äta, någonstans att sova och alla leksakerna ska någonstans att vara.

Sovplats – centralt och lugnt

En hund sover upp emot 18h/ dygn och vill gärna ha en lugn plats där den har koll att spendera dagarna på. En mjuk säng med kanter uppskattar det flesta hundar, är den lätt att rengöra och att flytta på kommer du som matte att vara glad. En hundbädd formar sig kring hunden och skapar en mysig bädd som du lätt kan flytta runt och rengöra.

Matplatsen – lugn och ro

Många hundar uppskattar att känna att de har sällskap när de äter utan att känna att någon kommer att ta maten ifrån dem. Placera gärna skålen på en plats där hunden kan äta i lugn och ro och samtidigt ha koll på sin omgivning och där ni inte behöver gå förbi medan hunden äter.

Matskålen ska vara av ett material som är lätt att göra rent och vara hållbar, den ska klarar av att diskas efter varje mål. Vissa hundar äter med stor aptit vilket gör att skålen far runt en del, andra gillar att bära runt på den .

Leksaker – snygg förvaring mellan lekstunderna

De flesta hundar älskar att leka, och det är en viktig del i utvecklingen för valp och unghundar.

Det finns flera olika typer av leksaker:

  • Dragleksaker
  • Jaktinspirerade leksaker
  • Tuggleksaker
  • Pussel
  • Matutmaningar

Din hund kommer med stor sannolikhet släpa fram flera av leksakerna dagligen och sprida ut dem över ert hem. Att lätt kunna samla ihop dem i en snygg korg kommer underlätta för dig att hålla snyggt hemma. Du kan även lära din hund att plocka undan själv om du tränar på ordentligt.

Jag som skriver på den här hemsidan heter Kerstin och är en 46-årig inredningstok.
Inlägg skapade 29

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen