Snygga akustikpaneler – finns det?

I det här inlägget tänkte jag tipsa om snygga akustikpaneler, sådana som också kallas för ribbväggar. Du har förmodligen sett den här typen av väggar många gånger, då de är vanliga i offentliga miljöer. Men du har samtidigt nog inte riktigt tänkt på varför de är där de är, vad de har för någon funktion.

Eftersom jag själv är lite av en ljudnörd och tycker att det är viktigt att akustiken i en lokal är bra, liksom stör mig på när det blir för bullrigt, har jag alltid varit på jakt efter olika lösningar som gör ljudet i en lokal bättre. Av den anledningen blev jag lite överraskad när jag förstod att de ribbväggar som jag sett så många gånger på flygplatser och i butiker och restauranger, faktiskt har som syfte att just dämpa ljudet. Men det bästa av allt var att jag också förstod att det är väldigt enkelt för vem som helst att beställa hem och installera liknande ribbväggar. Man kan till exempel gå in på Wallribbons butik som har ett väldans stort utbud att välja från. Här hittar du så många snygga varianter att det riktigt får det att vattnas i munnen på någon som mig.

Nu har jag bestämt mig för att ha ribbväggar i mörk ek i vardagsrummet, och sedan ljusare i björk i sovrummet. Det kommer att göra att mitt hem bli mycket mer behagligt att vistas i, och jag kommer med stor sannolikhet också sova bättre. Titta in ribbväggar ni också!

Jag som skriver på den här hemsidan heter Kerstin och är en 46-årig inredningstok.
Inlägg skapade 29

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen