Checklista inför begravningen

Begravningsprocessen kan vara komplicerad och kräver stor kunskap och expertis hos den avlidne. En checklista för begravningsplanering hjälper dig att hålla reda på allt ditt ansvar och en känsla för ordning och reda. Den kommer att gruppera dessa uppgifter i sektioner relaterade till olika aspekter av begravningen och varje uppgift har en öppen ruta bredvid sig, som du kan bocka av när du slutför var och en. Varje sektion kommer också att ha ett utrymme för slutdatum och kontaktinformation för familjemedlemmar och andra personer som är involverade i processen.

Begravningsdirektören kommer att behöva viktiga dokument, inklusive testamente och eventuella dödsboplaneringsdokument. Det är en bra idé att skriva ner eventuella skriftliga slutönskningar du kan ha, till exempel en kort beskrivning av din relation till varje person. Födelse- och vigselbevis, militärtjänsthandlingar och utskrivningshandlingar kommer att vara användbara för begravningsledaren. Du kan också behöva tillhandahålla kopior av socialförsäkringsregister och sjukförsäkringar. Även om checklistan inte är uttömmande, kan den hjälpa dig att planera för de viktigaste delarna av begravningen, som radbandet eller besöket.

Innan du börjar din begravningsplanering, ladda ner en checklista för begravningsplanering. Checklistan kan guida dig genom alla detaljer som är involverade i en begravning, inklusive när du ska ha en visning, väckning eller radband och hur du ska ordna blommorna. Du kan till och med ladda ner en PDF-version av checklistan för att använda vid ett senare tillfälle. Det är ett enkelt sätt att hålla reda på alla detaljer och fatta viktiga beslut utan att behöva oroa sig för att glömma något avgörande.

Checklistan för begravningsplanering bör också innehålla information om antalet talare. Antalet talare beror på vilken plan du väljer, eftersom vissa planer tillåter flera hyllningar. Andra planer kommer att ge personen som ger hyllningarna möjlighet att tala under gudstjänsten. Om du planerar att ha mer än en talare, se till att följa riktlinjerna från begravningsplaneraren. Före gudstjänsten, se till att förbereda lovtalan eller specialtalet.

Checklistan för begravningsplanering bör också innehålla information om antalet talare. Beroende på vilken plan du väljer kan du bjuda in mer än en talare. I vissa fall kommer begravningsledaren att hantera denna aspekt, medan andra låter alla komma till tals. Det är viktigt att komma ihåg att begravningsentreprenören inte kommer att vara den enda personen som ger en hyllning vid gudstjänsten. Det är därför som checklistan för begravningsplanering bör innehålla alla detaljer om den avlidnes liv.

Checklistan ska skrivas ut som PDF och användas som referens. Det är viktigt att veta att checklistan är utskrivbar och inte ger någon speciell ordning. Det är ett användbart verktyg för begravningsplanering och kan laddas ner gratis från webbplatser. Även om det inte är nödvändigt att ha en fullfjädrad checklista för begravning, är det värt tiden att ha en. När du har skrivit ut checklistan för begravningsplanering är det enkelt att hålla reda på de olika detaljerna.

Jag som skriver på den här hemsidan heter Kerstin och är en 46-årig inredningstok.
Inlägg skapade 29

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen