Slipning av parkettgolv

I våra svenska hem är parkettgolven ett stadigt återkommande inslag. De finns lika ofta i nyare och modernare hem som i de hem där stilen är mer inspirerad från förr. Det glöms ofta bort att du ofta kan slipa upp dessa golven för att få en ny och fräsch känsla. Genom att slipa om parkettgolv kan du ändra ett helt rums atmosfär på ett kick.

Slipa

Att slipa golven är skonsamt för både ekonomin och för klimatet, att återanvända istället för att köpa nytt har nog aldrig varit mer på tapeten. Parkettgolvet är ett otroligt tåligt och lättskött material som även är slitstarkt och håller år efter år. De flesta parkettgolv går utmärkt att slipa men det är viktigt att kolla så att de har ett djup på cirka 2,5 cm innan du drar igång projektet. För att få bra utförd parkettslipning rekommenderar vi dig att vända dig till en kunnig firma.

Göra själv

Det enklaste sättet att få dina golv slipade är att anlita proffs men då får du också räkna med att det kostar en slant. Det går såklart bra att även utföra jobbet själv men då får du ha i beräkningen att det nog tar dubbla tiden att få färdigt. Men vill du spara en slant så kan du hyra en slipmaskin och slippapper samt inhandla lack och lacka golvet själv.

Jag som skriver på den här hemsidan heter Kerstin och är en 46-årig inredningstok.
Inlägg skapade 29

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen